Η διασύνδεση από το δικτύο της Power Hosting με το internet επιτυγχάνεται μέσω δύο ανεξάρτητων redundant κυκλωμάτων, του ΟΤΕ και της Cyta, των μεγαλύτερων παρόχων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με τη χρήση του πρωτοκόλλου BGP.
To data center της Power Hosting βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Lancom, ακριβώς απέναντι από τον κεντρικό κόμβο του ΟΤΕ στη Βόρεια Ελλάδα.

Meeting-Design-event-network-circulatory-system-MMP Η θέση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής αλλά και ισορροπημένης επιβάρυνσης όσον αφορά το latency και προς την Ελλάδα αλλά και απευθείας προς το εξωτερικό. Αντίστοιχα, η διασύνδεση με τη Cyta επιτυγχάνεται μέσω δύο ανεξάρτητων δρομολογήσεων (δυτικά και ανατολικά) για μέγιστη ασφάλεια. Η διασύνδεση με όλους τους υπόλοιπους παρόχους internet στην Ελλάδα, γίνεται μέσω του GR-Internet Exchange (GR-IX).
Η σύνδεση του data center της PowerHosting με τον ΟΤΕ και τη Cyta, υλοποιείται με multi-gigabit ιδιόκτητα κυκλώματα οπτικών ινών 2N, διπλής όδευσης και διπλής εισαγωγής.

network2

H γεωστρατηγική θέση του data center, σε συνδυασμό με την άψογη υλικοτεχνική υποδομή του ΟΤΕ και της Cyta, εξασφαλίζει την ιδανικότερη διασύνδεση από το κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης προς την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, με υψηλή εγγυημένη διαθεσιμότητα στο 99,95%.