Έφτασε η ώρα να φτιάξεις μια ιστοσελίδα για την επιχείρηση σου.
Σίγουρα αν δεν έχεις την κατάλληλη εμπειρία θα χαθείς μέσα σε έναν ωκεανό από πληροφορίες που άλλοτε είναι σωστές άλλοτε λανθασμένες.
Σε αυτό εδώ το άρθρο θα ξεκαθαρίσουμε τα βασικά που πρέπει να προσεξείς όταν αναθέσεις κάπου την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Domain

Το Domain είναι το όνομα και η ταυτότητα της ιστοσελίδας σου.
Μπορείς να το κατοχυρώσεις μόνος σου ή να αναθέσεις κάποια εταιρία της εμπιστοσύνης σου να το κατοχυρώσει για εσένα, έτσι θα μπορείς στο μέλλον να το πας σε όποιο ISP η σε όποιο server θέλεις. Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις όπου κάποια εταιρία δεν δίνει το domain στον ιδιοκτήτη του προκειμένου να μην αλλάξουν server και πάνε σε ανταγωνιστική εταιρία.

Πακέτα φιλοξενίας (Hosting)

Το πακέτο φιλοξενίας είναι ο server όπου θα μπει το domain name και θα τοποθετηθεί η ιστοσελίδα σου.
Από την ποιότητα του server εξαρτάται η ταχύτητα του site αλλά και οι δυνατότητες προώθησης του site στο google και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Πολλές φορές μαζί με το domain οι εταιρίες προσπαθούν να σου πουλήσουν και πακέτο φιλοξενίας (Hosting, Server) προκειμένου στο μέλλον να εγκαταστήσεις το site σου εκεί η προκειμένου να σου δώσουν κάποιους λογαριασμούς email.

Για να διαλέξεις πακέτο φιλοξενίας θα πρέπει να βρεις κάτι που να πληρεί τις προϋποθέσεις για να υποστηρίξει το λογισμικό που θα εγκαταστήσεις πάνω στο server.
Οπότε αν ακόμα δεν έχεις επιλέξει την εταιρία που θα σου κατασκευάσει την ιστοσελίδα καλό θα είναι να μην αγοράσεις κάποιο πακέτο Hosting.

Αν για παράδειγμα θέλεις να εγκαταστήσεις ένα WordPress θα χρειαστείς ένα πακέτο φιλοξενίας που να υποστηρίζει PHP, MySql και σε ορισμένες περιπτώσεις htaccess αρχεία.
Επίσης καλό είναι να κάνεις μια έρευνα λίγο πριν αγοράσεις το πακέτο φιλοξενίας σου, για να δεις σχόλια σχετικά με την εταιρεία που έχεις επιλέξει από άλλους πελάτες της εταιρείας αυτής.

Κατά τη γνώμη μας αν μια εταιρεία μπορεί να σου παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες (Domain, Hosting, Κατασκευή ιστοσελίδας) τότε είναι καλό να απευθυνθείς σε μία μόνο εταιρία για να μην μπλέκεις πολλούς ανθρώπους από διαφορετικές εταιρείες και για να τα έχεις όλα συγκεντρωμένα.

Κατασκευή ιστοσελίδας

Για τη κατασκευή μιας ιστοσελίδας υπάρχουν αρκετοί τρόποι, προγράμματα και εταιρείες που μπορείς να απευθυνθείς.
Μπορείς είτε να δημιουργήσεις τη δική σου ιστοσελίδα μόνος σου, είτε να απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία.
Στην περίπτωση που έχεις τις γνώσεις και μπορείς, δημιουργείς τη σελίδα μόνος σου έχεις και τον πλήρη έλεγχο της.

Αν απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία, να δημιουργήσει για εσένα μια ιστοσελίδα θα πρέπει να γνωρίζεις από την αρχή τα δικαιώματα χρήσης του κώδικα.
Αν  κάποια εταιρεία, δημιουργήσει για εσένα μια ιστοσελίδα, που είναι βασισμένη σε λογισμικό ανοικτού κώδικα (πχ wordpress) τότε έχεις το δικαίωμα (ή τουλάχιστον έτσι θα πρέπει) να πάρεις το site σου και το πας σε όποια άλλη εταιρεία θέλεις.
Αν απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία για να αναπτύξει λογισμικό προσαρμοσμένο στα μέτρα σου τότε ο κώδικας σου ανήκει και έτσι μπορείς να τον πάρεις και να τον εγκαταστήσεις σε όποιο άλλο server εσύ θέλεις.
Αν ενοικιάσεις το πρόγραμμα κάποιας εταιρείας για να διαχειριστείς τα δεδομένα σου, τότε το μόνο που σου ανήκει είναι τα δεδομένα σου και τίποτα άλλο.

Διαδικασία

Για να αναλάβει μια εταιρεία την κατασκευή της ιστοσελίδας σου, τότε θα πρέπει να συζητήσετε για να τους περιγράψεις τι είναι αυτό που θέλεις να κατασκευάσεις.
Το άτομο που θα συνομιλήσει μαζί σου θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία για να σε καθοδηγήσει και να σου προτείνει  το σωστό που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες της επιχείρησης σου.

Στη συνέχεια θα πρέπει να σου δώσουν μια αναλυτική προσφορά με κόστος ανάπτυξης, πάγια και εφάπαξ έξοδα και χρόνο παράδοσης της ιστοσελίδας.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να σου παραχωρήσουν τους κωδικούς πρόσβασης για τον πίνακα διαχείρισης του πακέτο φιλοξενίας σου (πχ cPanel ) έτσι ώστε να έχεις πρόσβαση στις ρυθμίσεις της ιστοσελίδας σου.
Αν η σελίδα είναι κατασκευασμένη με κάποιο λογισμικό και δεν είναι στατική, τότε θα πρέπει να σου δώσουν και στοιχεία σύνδεσης για τον πίνακα διαχείρισης της ιστοσελίδας σου και θα πρέπει να σου παρέχουν και εκπαίδευση για τη διαχείριση της.

Δημιουργία περιεχομένου
Έχουν αλλάξει οι εποχές όπου οι εταιρίες ανάπτυξης ιστοσελίδων σε αφήνουν με μια κενή ιστοσελίδα και περιμένουν όλα τα κείμενα και τις φωτογραφίες από εσάς.
Είναι αρκετά σημαντικό πλέον η εταιρία που σου παρέχει υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδας να σου παρέχει και υπηρεσίες δημιουργίας κατάλληλου περιεχομένου το οποίο να μετατρέπει τον επισκέπτη της ιστοσελίδας σας σε πελάτη σας.
Πλέον κυκλοφορούν αρκετές εταιρίες που μέσα στην τιμή κατασκευής ιστοσελίδας φροντίζουν να βάλουν και το κατάλληλο υλικό μέσα και μάλιστα χωρίς επιπλέον χρέωση.
Στην POWER HOSTING δεν κατασκευάζουμε απλά την ιστοσελίδα σας, αλλά φροντίζουμε να δημιουργήσουμε και το κατάλληλο υλικό (κείμενα, φωτογραφίες)που θα οδηγήσει σε αύξηση της δημοτικότητας του brand σας, η στην αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων η των υπηρεσιών σας, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Προώθηση

Τελειώνοντας το σημαντικότερο η εταιρία που σου θα κατασκευάσει την ιστοσελίδα θα πρέπει να μπορεί να σου προσφέρει και τις κατάλληλες μεθόδους και εγγυήσεις για την προώθηση της ιστοσελίδας στο google καθώς και στα δημοφιλή social Networks γιατί όσο καλή δουλειά και να έχει κάνει δεν αξίζει τίποτα αν δεν υπάρχουν οι επισκέπτες να το δουν.

Κλείνοντας σας προτείνουμε να ζητήσετε προσφορές από τουλάχιστον 3 εταιρίες προτού επιλέξετε τον μελλοντικό σας συνεργάτη, και να συγκρίνετε ποιότητα τιμή καθώς και εγγυήσεις για το μέλλον γιατί η ιστοσελίδα σας είναι ένα εργαλείο όπου μπορεί να αλλάξει την εικόνα της επιχείρησης σας με απίστευτα αποτελέσματα.

Στην POWER HOSTING γνωρίζουμε πως να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε την κατασκευή ιστοσελίδας σας, έτσι ώστε να βοηθήσει στην αύξηση πωλήσεων των προϊόντων ή υπηρεσιών σας, πάντα σε λογικό κοστολόγιο και πάντα με γνώμονα την απόδοση της επένδυσης σας.

Σε όλες μας τις ιστοσελίδες παρέχουμε εγγύηση καλής λειτουργίας και παρέχουμε τεχνολογικά updates εφ όρου ζωής! Mε
λίγα λόγια αν αγοράσετε μια ιστοσελίδα από την Moving up και μετά από κάποια χρόνια βγει μια νέα τεχνολογία ή μια νέα
δυνατότητα, αυτομάτως και δωρεάν ενσωματώνετε και στην δική σας ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα να έχετε για πάντα μια
μοντέρνα και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ιστοσελίδα, χωρίς επιπλέον κόστος.
Δείτε επίσης υπηρεσίες που σίγουρα σας ενδιαφέρουν.

Κατασκευή ιστοσελίδας
Κατασκευή eshop
Ιστοσελίδα ξενοδοχείων
Εταιρική ταυτότητα
Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας
Φιλοξενία Ιστοσελίδων