3 Ιουλίου, 2017
κατασκευή ιστοσελίδων
Τι είναι VPS hosting;

Τι είναι το VPS

Vps είναι ένας τύπος server ο οποίος αποτελεί μέρος ενός dedicated server.


Ένας dedicated server μπορεί να χωριστεί σε πολλούς vps και ο κάθε τέτοιος έχει τους δικούς του hardware πόρους, το δικό του λειτουργικό σύστημα και τις δικές του εγκατεστημένες εφαρμογές σε αυτό, για αποκλειστική χρήση μόνο από τον ιδιοκτήτη του.

Ένας server έχει ram, δίσκο, cpu, κλπ που ονομάζουμε hardware πόρους.

Σε αυτόν, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε πχ 10 vps, τότε διαχωρίζουμε τους πόρους – τη μνήμη ram δια 10, τη cpu δια 10 κλπ και αποδίδουμε το κάθε τέτοιο κομμάτι σε κάθε πακέτο vps ώστε να το έχει και να το χρησιμοποιεί εξ’ ολοκλήρου αυτό.

Αυτό γίνεται με ειδικό λογισμικό και έτσι δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να τον κάνει επανεκκίνηση, να έχει root access, να έχει το δικό του πίνακα ελέγχου (whm-cpanel, plesk, κλπ), να εγκαθιστά ότι λειτουργικό θέλει, ότι πίνακα ελέγχου θέλει, κλπ.

Είναι τα αρχικά από τις λέξεις virtual private server.

vps hosting

Τι είναι vps hosting;

Vps hosting είναι το web hosting που πραγματοποιείται με virtual private servers.


Σε αυτού του τύπου το hosting, στην ουσία ένας dedicated server χωρίζεται σε λίγα “κομμάτια”, όπου το κάθε κομμάτι αποτελεί ένα vps με δικούς του πόρους (μνήμη, cpu, κλπ).

Ένας τέτοιος vps δεν επηρεάζεται από το τι κάνουνε οι “γείτονές του” τόσο εύκολα.

Σε οτιδήποτε κάνουνε, δεν χρησιμοποιούν πόρους των υπολοίπων.

Όμως και εδώ υπάρχει η περίπτωση ένας γείτονας να μας επηρεάζει έμμεσα, μιας και πάλι κάποια πράγματα είναι “κοινόχρηστα” (πχ το Ι/Ο).

Το vps hosting είναι κατάλληλο για αυτούς που θέλουνε μεγαλύτερη ευελιξία (πχ να έχουν root access), περισσότερες απαιτήσεις σε σύγκριση με ένα shared hosting (πχ πιο σταθερές και καλύτερες ταχύτητες) και είναι μια πιο οικονομική λύση σε σχέση με τον dedicated server.

Πολλές εταιρείες web hosting παρέχουν διάφορες παραλλαγές vps hosting, αλλάζοντας ελαφρώς τη φιλοσοφία, παραμένοντας όμως πάντα σε παρόμοια λογική.

Δείτε ακόμη: Επιδότηση eshop, Κατασκευή ιστοσελίδας: τι πρέπει να προσέχεις, Κατασκευή eshop, Κατασκευή ιστοσελίδας

Please follow and like us:
Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η POWER HOSTING ειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων. Κατασκευάζει σύγχρονα και αποδοτικά websites καθώς και λειτουργικά και κερδοφόρα eshops.

Follow Us:

© 2020 All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων και eshop από την POWER HOSTING

error